Bethlen Gáborra emlékeznek a Dériben

A Debrecen ezúttal egyik legfőbb patrónusára, Bethlen Gáborra emlékezik. A Magyar Református Egyház jubileumi emlékéve keretében rendezett kiállításon Bethlen-korabeli erdélyi relikviák, pénzérmék és írásos dokumentumok várják az érdeklődőket.
Részletes információ

A századforduló gőzhajói – új állandó kiállítás a Kossuth Múzeumhajón

Korábban még nem látott képeket is felvonultató gőzhajózástörténeti kiállítást nyitott a Közlekedési Múzeum különleges műemlék kiállítóhelyén, a Vigadó téri Kossuth Múzeumhajón. Az új állandó tárlat az 1913-ban eredetileg Ferencz Ferdinánd Főherceg névre keresztelt hajó születésének és működésének korszakát felelevenítve mutatja be a századforduló híres gőzhajóit.
Részletes információ

A betiltott Mozgó Világ (1975–1983) – Meghosszabbítva!

A nagy érdeklődésre való tekintettel három héttel tovább, azaz február 26-ig látható a Mozgó Világ című kiállítás a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrumban. Szilágyi Zsófia kurátor február 4-én, szombaton délután 15 órától külön kurátori tárlatvezetést is tart az érdeklődőknek.
Részletes információ

Különleges kincsekkel gazdagodott a Déri Múzeum gyűjteménye

Ékszerek Sárkányölő Szent György képével, Medgyessy Ferenc Kis lovasa, Schäár Erzsébet Petőfi-mellszobra, Tamás Ervin festménye, múlt századi újságok, szecessziós falióra... s még hosszú a sor. A Déri Múzeum új szerezményei ezek, melyeket most egy kamaratárlat keretében büszkén mutat be látogatóinak is.
Részletes információ

Schwanner Endre fotói még egy hétig a Nemzeti Múzeumban!

Schwanner Endre 2011-ben adta át fotográfiai életművét több történeti értékű tárggyal és dokumentummal együtt a Nemzeti Múzeumnak. Az értékes adomány egy kis, de rendkívül gazdag szeletéből a múzeum decemberben nyitott időszaki kiállítást, melyet már csak szűk egy hétig van lehetőségük megtekinteni!
Részletes információ

Az ismeretlen görl

Hol voltak Budapest szimplakertjei az 1930-as években? Mennyi pénzt mulatott el Pesten a walesi herceg? Mely magyar arisztokraták keresték a mulatókban dolgozó táncosnők társaságát? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre válaszol a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum „Az ismeretlen görl” című kiállítása, ahol a múzeumra jellemző alapossággal igyekeznek bemutatni, hogyan is mulattak annak idején a pesti éjszakában.
Részletes információ

Tóth József Füles legendás plakátjai

Kedvencem a vajas kenyér, Vigyáz, kész, sajt!, Egy pohár tej, tiszta fej! - sokan még ma is emlegetik ezeket a régi reklámszlogeneket. Emlékezetünkbe Tóth József Füles plakátjai vésték be őket, melyeket most a Klebelsberg Kultúrkúria ingyenes időszaki tárlatán láthatunk újra testközelből.
Részletes információ

Emberi, túlságosan is emberi: Duray-kiállítás Szegeden

Izgalmasan sokrétű Duray Tibor képzőművész életműve, melyről ezúttal a szegedi REÖK látogatói is meggyőződhetnek. A január 28-án nyíló kiállításon látható lesz a monumentális Aranykor című mű is, mely több évtized után kerül újra a nagyközönség elé.
Részletes információ

Gyémántrablástól az időutazásig

Első pillantásra találomra egymás mellé halmozott kacatok, valójában talált tárgyak jól átgondolt kompozícióival elmesélt izgalmas történetek. Vörös Miklós fotói február 28-ig láthatók a Faur Zsófi Galériában.
Részletes információ
1 2 3 4 5 6 ... 45 Következő

Együttműködő partnereink